Menu Close

Projektas „Tūkstantmečio mokyklos II

Sausio 8 dieną „Merkio“ gimnazijos Merkinės V. Krėvės skyriuje vyko integruotos biologijos, chemijos ir fizikos neformaliojo ugdymo programos (projektas „Tūkstantmečio mokyklos II) veikla „Organinių medžiagų tyrimas maisto produktuose“. Šios veiklos metu bandėme nustatyti maisto produktų tinkamumą ir sudaryti savo dienos meniu, apskaičiuoti pasirinkto kūno potencinę energiją, įvardinti vykstančius energijos virsmus. Nagrinėdami įvairias etiketes pagal jų duomenis sudarėme vienos dienos meniu. Rinkdamiesi maisto produktus bandėme išlaikyti reikiamą medžiagų (baltymų, riebalų, angliavandenių) santykį, apskaičiavome, kiek mažiausiai kilokalorijų turime gauti per parą. Nustatėme maistines medžiagas (baltymus, riebalus ir krakmolą) įvairiuose maisto produktuose.

Skip to content